Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013

Λασίθι: Πλούσια η σοδειά των χασισόδεντρων στα θερμοκήπια

Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν την Παρασκευής, στην διάρκεια...οργανωμένης επιχείρησης της αστυνομίας για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε θερμοκήπια στο Λασίθι.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Αστυνομικό Δειυθυντή Λασιθίου, Ταξίαρχο Φανούρη Μανιαδάκη,σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους σε αγροτική περιοχή εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 1.428 δενδρύλλια κάνναβης. Επιπλέον, κατασχέθηκαν αποξηραμένα δενδρύλλια συνολικού βάρους 163 κιλών, ενώ στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 14.925 ευρώ, προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις:

Συνελήφθησαν σε αγροτική περιοχή του Δήμου Σητείας, από αστυνομικούς της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης, δύο ημεδαποί, ηλικίας 37 και 48 χρονών, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Λασιθίου και του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Κ.Α.Ε.) Σητείας.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε αγροτική περιοχή του παραπάνω Δήμου, δύο ειδικά διαμορφωμένοι και περιφραγμένοι χώροι (θερμοκήπια), όπου καλλιεργούντο επιμελώς χίλια τετρακόσια είκοσι οκτώ (1.428) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 4 μέτρα, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Στον ίδιο χώρο εντοπίστηκαν ο 37χρονος και ο 48χρονος, οι οποίοι συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της διενεργηθείσας έρευνας και προανάκρισης, καθώς προέκυψε ότι καλλιεργούσαν τη συγκεκριμένη φυτεία, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Επιπλέον, σε βοηθητικό χώρο, παραπλεύρως των θερμοκηπίων, όπου διέμεναν οι ανωτέρω καλλιεργητές, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Αποξηραμένα δενδρύλλια συνολικού βάρους 163 κιλών,

Τρία εύχρηστα πιστόλια των 9mm,

227 πλήρη φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο.

Επίσης στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 14.925 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...