Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

''Eίμαστε απροστάτευτοι!'' - Κραυγή απόγνωσης από ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου που χτύπησαν διαρρήκτες

Κραυγή απόγνωσης από τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου που χτύπησαν πριν 10 ημέρες διαρρήκτες στη Χερσόνησο, αρπάζοντας... κοσμήματα αξίας 150 χιλιάδων ευρώ.
Το νέο αυτό χτύπημα σε κοσμηματοπωλείο της περιοχής, σε απόσταση μάλιστα μόλις 50 μέτρων από το Αστυνομικό Τμήμα, έρχεται να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην αρχή της τουριστικής σεζόν και φυσικά ακολουθεί τόσες άλλες περιπτώσεις εγκληματικότητας (μικρής ή μεγάλης) που σημειώνονται στην τουριστική Χερσόνησο και ευρύτερα στον συγκεκριμένο δήμο.

Ο κ. Μύρων Κανάκης μίλησε στο flashnews.gr, χωρίς να έχει ξεπεράσει ακόμα το σοκ της διάρρηξης και της τεράστιας οικονομικής ζημιάς που έχει υποστεί η επιχείρηση του.

''Πως μπορεί το ελληνικό κράτος να περιμένει πολλά από την βαριά βιομηχανία της χωράς τον τουρισμό και να αφήνει ένα από τους πιο τουριστικούς δήμους της χώρας απροστάτευτο;'' αναρωτιέται ο κ. Κανάκης.

''Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν σημειωθεί πάνω από 20 χτυπήματα σε κοσμηματοπωλεία στη Χερσόνησο. Πρόκειται για λαίλαπα την οποία η αστυνομία είναι ανήμπορη να αντιμετωπίσει.

Όχι γιατί δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλά γιατί είναι λίγοι. Μιλάμε για τον 4ο δήμο της Κρήτης, ίσως τον πιο παραγωγικό αφού αποτελεί το 11 % του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, με 220 χιλ κλίνες.

Πως είναι δυνατόν ένας δήμος που εκτείνεται απο τις αρχαιότητες στα Μάλια ως τον Καρτερό να διαθέτει μόλις ένα αστυνομικό τμήμα κι αυτό υποστελεχωμένο, αφού οι μόνιμοι αστυνομικοί δύσκολα ξεπερνουν τα 30 άτομα το καλοκαίρι'' καταλήγει ο κ. Κανάκης.

Σύμφωνα με τις περιγραφές, η κατάσταση είναι ανυπόφορη χειμώνα καλοκαίρι. Όταν τα ξενοδοχεία είναι κλειστά αετονύχηδες μπαίνουν και σηκώνουν ότι πολύτιμο βρίσκουν.

Την ίδια ώρα βέβαια τη θερινή περίοδο, θύματα ληστειών και κλοπών πέφτουν ανυποψίαστοι τουρίστες. Για τη φετινή σεζόν υπάρχουν φόβοι για έξαρση του φαινομένου, που εκτός από την ανασφάλεια που προκαλεί στους κατοίκους και τους επιχειρηματίες, δημιουργεί αλγεινή εντύπωση στους χιλιάδες επισκέπτες.
flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...