Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Δίκη για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό Βρετανίδας στα Μάλια

Οι μνήμες από την υπόθεση ξυλοδαρμού -μέχρι θανάτου- της 21χρονης Βρετανίδας Chelsea Hydman αναμένεται να ξεδιπλωθούν την Τρίτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου. 

Κατηγορούμενος είναι ο 24χρονος φίλος της με τον οποίο είχε έρθει μαζί από την Βρετανία προκειμένου να εργαστεί στα Μάλια το καλοκαίρι του 2010.

Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε αναβληθεί τον περασμένο Οκτώβρη κατόπιν αιτήματος και των δύο πλευρών, για κλήτευση της ιατροδικαστού και της γιατρού που χειρούργησε την κοπέλα.

Το ιστορικό

Το ζευγάρι είχε έρθει στην Κρήτη προκειμένου να εργαστεί. Στη διάρκεια ενός καυγά μεταξύ του ζευγαριού η 21χρονη είχε κάποιες ενοχλήσεις στην κοιλιά, δεν ζήτησε άμεσα τη βοήθεια γιατρού.

Πέρασαν κάποιες ημέρες και όταν πια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, η κατάσταση της ήταν μη αναστρέψιμη. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, όμως υπέκυψε μέσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο θάνατος της είχε αποδοθεί σε χολική περιτονίδα λόγω πλήξης, πιθανότατα από κλωτσιά, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο νεαρός σύντροφος της βρέθηκε στο επίκεντρο της προανάκρισης και τελικά τον Μάιο του 2010 προφυλακίστηκε για την δολοφονία της συντρόφου του. Αποφυλακίστηκε μετά από πέντε μήνες με τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης, ύψους 15.000 ευρώ και της παραμονής του στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...