Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Σε πύρινο κλοιό Βασιλειές και Ρέθυμνο

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Φωτιά σε ξερά χόρτα στην περιοχή των Βασιλειών πήρε γρήγορα έκταση λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή με αποτέλεσμα μέχρι αυτή την ώρα η φωτιά να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Στην περιοχή αυτή την ώρα επιχειρούν 4 οχήματα της υπηρεσίας με 10 άνδρες ενώ τώρα καταφτάνει στη περιοχή και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Η ανησυχία των κατοίκων  είναι έντονη καθώς η φωτιά βρίσκεται κοντά σε σπίτια με τα τηλεφωνήματα μάλιστα στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής να πέφτουν βροχή.

Δύο πύρινα μέτωπα στο Ρέθυμνο

Δύο σοβαρά πύρινα μέτωπα στα νότια του Ρεθύμνου έχουν σημάνει συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία . Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στις Μέλαμπες και την Αγία Γαλήνη όπου καίγονται βοσκότοποι και καλλιέργειες

Έχουν κινητοποιηθεί 7 οχήματα και 17 πυροσβέστες δηλαδή το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων του Ρεθύμνου καθώς και συνδρομή από  το πυροσβεστικό κλιμάκιο  των Μοιρών

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 2.15 και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει ζητηθεί επιφυλακή των αστυνομικών δυνάμεων υπό το ενεχόμενο να χρειαστεί εκκένωση οικισμού . Μάλιστα  έχει ζητηθεί και η συνδρομή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου το οποίο εξετάζεται εάν μπορέσει να επιχειρήσει.

Σε κοντινή απόσταση στο Φαράγγι της Ακουμιανής Γυαλιάς ξέσπασε πριν από λίγο μία ακόμη εστία φωτιάς η οποία φαίνεται ελεγχόμενη ωστόσο λόγο της μορφολογίας του εδάφους δεν υπάρχει άμεση επικοινωνία με της πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε ένα από τα δύο μέτωπα έχουν με και την προσαγωγή ατόμου του οποίου η «εμπλοκή» εξετάζεται ως προς την έναρξη  μίας από τις εστίες της φωτιάς

neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...