Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Μεγάλη επιχείρηση σκούπα στην Κρήτη - 204 προσαγωγές


Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε απο την μια άκρη της Κρήτης ως την άλλη στο πλαίσιο του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης... Περιφέρειας Κρήτης. 

Η επιχείρηση έλαβε χώρα στις 14 και 15 Ιουνίου με την μορφή ειδικών αστυνομικών επιχειρήσεων, για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας. Οι εξορμήσεις αυτές οργανώθηκαν, στη βάση συγκεκριμένου σχεδιασμού από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις του νησιού και είχαν στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων αστυνομικής φύσης, που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Συγκεκριμένα αντικείμενο των αστυνομικών δράσεων ήταν οι έλεγχοι για παραβάσεις που αφορούν τα ναρκωτικά, τους αλλοδαπούς, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τη ζωοκλοπή, τη προστασία των ανηλίκων και τη νομιμότητα λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων, διατέθηκαν 185 αστυνομικοί και 64 οχήματα, ενώ ελέγχθηκαν συνολικά 1.213 οχήματα και προσήχθησαν (204) άτομα.

Στα αποτελέσματα των εξορμήσεων περιλαμβάνονται η βεβαίωση εννιακοσίων μία (901) παραβάσεων και η σύλληψη ογδόντα πέντε (85) ατόμων, ενώ μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν, 2 πιστόλια, 2 κυνηγετικά όπλα, 929 φυσίγγια, 22 παιγνιομηχανήματα, το χρηματικό ποσό των 1.384 ευρώ κ.α.

Οι συλλήψεις αφορούν κυρίως σε θέματα κατοχής ναρκωτικών ουσιών, παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και περί αλλοδαπών, παράνομα τυχερά παίγνια, ζωοκλοπή και άλλα αδικήματα. Τονίζεται ότι οι αστυνομικές επιχειρήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση. Οι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν σε εντατικούς ρυθμούς.


prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...