Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

Ηράκλειο: Διώξεις για τους κατηγορούμενους του κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων

Μετά τις μαραθώνιες απολογίες του ο Εισαγγελέας άσκησε διώξεις και στους 6 για απάτη κατά του Δημοσίου, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απάτη σε βαθμό κακουργήματος, πλαστογραφία

Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν αργά χθες το βράδυ από τον εισαγγελέα Ηρακλείου για τους έξι συλληφθέντες που φέρονται να ενέχονται στο κύκλωμα εκβιαστών και τοκογλύφων που δρούσε στην Κρήτη, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας η δράση του οποίου, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχε ζημιώσει το δημόσιο με περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ζημιά σε βάρος ιδιωτών επιχειρηματιών προσεγγίζει τα 14 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά τις μαραθώνιες απολογίες του ο Εισαγγελέας άσκησε διώξεις και στους 6 για απάτη κατά του Δημοσίου με την επιβαρυντική διάταξη του Ν.1608 (αφορά στις απάτες που υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ), σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απάτη σε βαθμό κακουργήματος, πλαστογραφία κ.α.

Ακόμη ένας από τους έξι διώκεται και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Και οι 6 ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο, ενώ η δικογραφία της υπόθεσης φθάνει τις 10.000 σελίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...