Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Χανιά: Συνελήφθησαν δύο που ομολόγησαν συμμετοχή σε επτά ένοπλες ληστείες

Δύο Χανιώτες 34 και 39 ετών «κρύβονταν» πίσω από τις επτά ένοπλες ληστείες που είχαν διαπραχθεί στην περιοχή των Χανίων, από τις 17 Αυγούστου μέχρι και χθες Κυριακή. Οι δύο άνδρες που, σύμφωνα με την Αστυνομία παραδέχτηκαν τις πράξεις τους, συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, αφού λίγες ώρες πριν είχαν διαπράξει δύο ληστείες.


Χθες το βράδυ, με την απειλή όπλων, μπήκαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων, ιδιοκτησίας 38χρονου και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των διακοσίων πενήντα ευρώ. Λίγο μετά, ο ένας από αυτούς εισήλθε σε πρακτορείο ΟΠΑΠ και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των οκτακοσίων ευρώ, ενώ ο συνεργός του τον περίμενε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και διέφυγαν.


'Αμεσα άρχισαν έρευνες από αστυνομικούς, ενώ από την κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες οι δύο συλληφθέντες.

Στη συνέχεια οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν έρευνες, με την παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι και σε όχημα του 39 χρονου, καθώς και σε όχημα ιδιοκτησίας της συζύγου του 34χρονου.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένα αυτόματο πολεμικό τυφέκιο καλάνισνικοφ με τον γεμιστήρα του, σαράντα έξ φυσίγγια, μία καραμπίνα, το χρηματικό ποσό των έξι χιλιάδων τριακοσίων σαράντα τεσσάρων ευρώ δύο ( μαχαίρια με μήκος 24 και 26 εκ. και μία ξύλινη ράβδο, δύο κινητά τηλέφωνα καθώς και τέσσερις κουκούλες, γάντια και γυαλιά ηλίου.

Σε βάρος και των δύο σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και παράνομη οπλοκατοχή. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...