Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Νο 2 στην ιεραρχία της Χρυσής Αυγής στη Δυτική Κρήτη ο 40χρονος

Στον ηγετικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής στο Ρέθυμνο υπάγεται σύμφωνα με την Αστυνομία ο 40χρονος ιδιοκτήτης γυμναστηρίου, ο οποίος συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων, μετά από στοχευμένη έρευνα των διωκτικών Αρχών.


Για την ακρίβεια, θεωρείται ο υπ’ αριθμόν 2 στην ιεραρχία της οργάνωσης σε επίπεδο Ρεθύμνου, με στενές διασυνδέσεις με υποψήφιο βουλευτή του κόμματος. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, τονίζουν ότι είναι ο γενικός συντονιστής των εκδηλώσεων της Χρυσής Αυγής στο Ρέθυμνο αλλά και στα Χανιά, ο άνθρωπος που οργανώνει τα πάντα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια! Αθλητικός και με σήμα κατατεθέν την μηχανή του, εμφανίζεται να εποπτεύει όλες τις εκδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις του κόμματος σε τοπικό επίπεδο.

Ο ρόλος του όμως δεν φαίνεται να εξαντλείται μόνο στα ...οργανωτικά. Από τα πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής στο Ρέθυμνο, οι διωκτικές Αρχές τον είχαν στο «μικροσκόπιο» τους για τυχόν εμπλοκή του σε διάφορα περιστατικά με σοβαρότερο αυτό της εμπρηστικής ενέργειας σε στέκι μεταναστών, πριν από περίπου ένα χρόνο.

Παρά τις υποψίες, από την προανάκριση δεν προέκυψαν στοιχεία που να συνδέουν τον 40χρονο με το συγκεκριμένο αδίκημα και ως εκ τούτου δεν στοιχειοθετήθηκε ποτέ κατηγορία σε βάρος του. Οι πληροφορίες αυτές έρχονται στο προσκήνιο με αφορμή την σύλληψη του και το «υλικό» που βρέθηκε στην κατοχή του.

Αστυνομικές πηγές τονίζουν ότι βασικό ζητούμενο στην έρευνα τους είναι να βρεθεί ένα 9άρι πιστόλι, το οποίο φέρεται να κατέχει ο 40χρονος με βάση πάντα τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι του. Αναφέρονται συγκεκριμένα στις σφαίρες των 9μμ που εντόπισαν αλλά και σε μία φθαρμένη θήκη πιστολιού που βρήκαν.

Η έρευνα στο σπίτι του 40χρονου ήταν στοχευμένη αλλά δεν ήταν η μοναδική. Ανάλογες έρευνες έγιναν και σε άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής στο Ρέθυμνο όπου όμως δεν βρέθηκε κάτι αξιόποινο.

Ο 40χρονος μάλλον πιάστηκε «αδιάβαστος» καθώς τα τελευταία 24ωρα και με την πίεση που ασκείται από πλευράς της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ για έρευνες σε γραφεία του κόμματος αλλά και σε σπίτια μελών, φέρεται να έχει πέσει «σύρμα» για την εξαφάνιση ευρημάτων που μπορούν να κάνουν ζημιά τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο κόμματος. Με βάση τα όσα διαρρέονται, οι οδηγίες που έχουν δοθεί από τα κεντρικά είναι σαφείς. Φαίνεται όμως να υπάρχει πλέον πρόβλημα διαρροών και εκ των έσω...

«Χειρουργικά» χτυπήματα προετοιμάζει η ΕΛ.ΑΣ και σε άλλες περιοχές τόσο σε προφανείς στόχους για λόγους επικοινωνιακούς όσο και σπίτια «υπεράνω υποψίας» για λόγους ουσίας.

http://www.cretalive.gr
VIDEO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...