Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΧΑΝΙΑ: Κάθειρξη 25 ετών σε βιαστή γυναικών

Το Εφετείο Κρήτης διατήρησε, με απόφασή του, την ποινή κάθειρξης 25 ετών που είχε επιβληθεί πρωτοδίκως, σε Αλβανό υπήκοο, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος για βιασμούς και απόπειρες βιασμών γυναικών στα Χανιά.


Το 2006 ο καταδικασθείς είχε επιτεθεί, τραυματίσει και βιάσει γυναίκες στην περιοχή κοντά στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων. Σήμερα, ύστερα από τρεις αναβολές, το Εφετείο Δυτικής Κρήτης διατήρησε σε ισχύ την πρωτόδικη απόφαση, ενώ επίσης, σύμφωνα με την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, όταν εκτίσει την ποινή του θα απελαθεί από τη χώρα. Επίσης αποφασίστηκε η δήμευση της περιουσίας του.

Ο αλβανικής υπηκοότητας δράστης, εκμεταλλευόταν τις ικανότητές του από τη θητεία του στις ειδικές δυνάμεις της χώρας του και επιτίθετο κυρίως τις βράδυνες ώρες στα θύματά του.

Η αστυνομία είχε πραγματοποιήσει προσαγωγές υπόπτων και ο δράστης αναγνωρίστηκε από τα θύματά του κάποια από τα οποία ήταν τότε ανήλικα κορίτσια. Χαρακτηριστικότερη ήταν η περίπτωση νεαρής γυναίκας που, έπειτα από επίθεση που είχε δεχτεί από τον δράστη, νοσηλεύτηκε με πολλαπλά κατάγματα σε όλο της το σώμα στο Νοσοκομείο Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...