Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

«Τσαμπουκάδες» νεαροί τα έκαναν «γυαλιά-καρφιά» σε καφετέρια

Το Σίσι έγινε… στην κυριολεξία καλοκαιρινό, μετά από την άγρια συμπλοκή , μεταξύ νεαρών, στην παραλιακή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δύο παρέες νεαρών, λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής ήρθαν στα χέρια, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Εκτός από φωνές, βρισιές και «τσαμπουκάδες» στο χώρο του καταστήματος, ο καβγάς μεταφέρθηκε και έξω, με δύο από αυτούς να παίρνουν το αυτοκίνητό τους και να κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς.

Μάλιστα μάλιστα σε έναν από αυτούς, το αυτοκίνητο λίγο έλειψε να «μπει» μέσα στην καφετέρια, σπάζοντας τη τζαμαρία!

Νωρίτερα, κατά τη συμπλοκή μέσα στο κατάστημα, τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά, ένας εργαζόμενος.

Οπως διαβάζουμε και στο anablochos.blogspot.gr, έντρομοι οι τουρίστες που απολάμβαναν ήσυχα το ποτό τους, έτρεχαν να κρυφτούν και να απομακρυνθούν από το σημείο της συμπλοκής, η οποία διήρκεσε περισσότερο από 10 λεπτά.

Οι νεαροί ταραξίες όπως ήταν φυσικό, εξαφανίστηκαν και η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.
 
 cretalive.gr/

Πιο πολλές οι καταστροφές που άφησαν πίσω τους, από τα κλοπιμαία!

Συχνό φαινόμενο είναι οι διαρρήξεις και οι κλοπές στα Χανιά, στη Νέα Χώρα και στην ευρύτερη περιοχή. Οι "ποντικοί" αλωνίζουν ανοίγοντας σπίτια και αυτοκίνητα, σχεδόν ανενόχλητοι χωρίς διάκριση στην ώρα.

Χαρακτηριστική η περίπτωση κατά την οποία άγνωστοι δράστες πήδηξαν από το συρματόπλεγμα της αυλής μονοκατοικίας, παραβίασαν την κλειδαριά της ξύλινης πόρτας, μπήκαν μέσα στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού και έριξαν στο έδαφος ότι υπήρχε σε ντουλάπες και συρτάρια.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, μετά από τις 20.30 όταν ο ιδιοκτήτης είχε πάει σε φιλικό σπίτι, προκειμένου να συλληπηθεί την οικογένεια, για το θάνατο του εκλιπόντος από ατύχημα. Επιστρέφοντας λίγο μετά από τα μεσάνυχτα βρήκε το σπίτι ανάστατο, ενώ έλειπε ένα πολύ μικρό ποσό που είχε και άλλα αντικείμενα.

Οι δράστες φεύγοντας έσπασαν και το παράθυρο για να διαφύγουν από άλλο σημείο του σπιτιού, ενώ όπως τόνισε ο ίδιος ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης σχεδόν με δάκρυα στα μάτια, η ταλαιπωρία για το συμμέζεμα και οι ζημιές στην πόρτα και στο παράθυρο, είναι ίσως πιο ακριβές από την αξία των ίδιων των κλοπιμαίων.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Υποδιεύθυνση της Ασφάλειας στα Χανιά.

Σύλληψη για ζωοκλοπή στο Ρέθυμνο

Συνελήφθη 28χρονος κτηνοτρόφος σε χωριό του δήμου Αγίου Βασιλείου

Παραβάσεις επί παραβάσεων εντόπισαν οι αστυνομικοί του Τ.Α.Ε. Ρεθύμνου στο ποιμνιοστάσιο ενός 28χρονου κτηνοτρόφου σε χωριό του δήμου Αγίου Βασιλείου που, όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν και σε κάτι… νόμιμος!

Αρχικά, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο ποιμνιοστάσιο 229 κουδούνια αιγοπροβάτων –τα λεγόμενα «λέρια»- που δεν αντιστοιχούσαν σε ζώα κι έτσι κατασχέθηκαν και ερευνάται η προέλευσής τους, καθώς και αν ο 28χρονος τα κατείχε νόμιμα. Στη συνέχεια, καταμετρήθηκαν τα αιγοπρόβατα του κοπαδιού και διαπιστώθηκε ότι ήταν 203 λιγότερα από αυτά που έχει δηλώσει στην κτηνοτροφική δήλωση έτους 2012!

Σαν να μην έφταναν αυτά, 40 από τα πρόβατα δεν έφεραν την προβλεπόμενη σήμανση, δηλαδή τα ενώτια, επομένως θεωρήθηκαν προϊόντα ζωοκλοπής! Ο νεαρός κτηνοτρόφος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Κρήτη: Ένα ολόκληρο χωριό πήρε στο κυνήγι επίδοξους διαρρήκτες

Από θύτες, θύματα λίγο έλειψε να γίνουν τρεις άνδρες, οι οποίοι επιχείρησαν μέρα μεσημέρι να διαρρήξουν σπίτι στο χωριό Κουνάβοι Ηρακλείου.

Οι διαρρήκτες επιχείρησαν να μπουν από την κεντρική είσοδο και στη συνέχεια, αφού δεν τα κατάφεραν κατευθύνθηκαν στο πίσω μέρος του σπιτιού. Υπολόγιζαν όμως χωρίς μια γειτόνισσα, η οποία έτυχε να τους δει και άρχισε να φωνάζει ενώ ενημέρωσε και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας της, τα οποία επίσης έφεραν "ενισχύσεις".

Οι διαρρήκτες όταν κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά προσπάθησαν να διαφύγουν με το αυτοκίνητο τους, κάτι που κατάφεραν εν τέλει με μεγάλη δυσκολία, αφού οι κάτοικοι του χωριού τους είχαν πάρει στο κυνήγι και λίγο έλειψε να τους λιντσάρουν. Χαρακτηριστικό είναι ότι έφυγαν με σπασμένο παρμπρίζ μετά από χτύπημα με ξύλο που κράταγε ένας εκ των κατοίκων.

Πληροφορίες από cretalive.gr

Λασίθι: Πήγε να δέσει και... "βρήκε"

Λαχτάρησαν το βράδυ του Σαββάτου, οι 126 επιβάτες, τουριστικού σκάφους στην Ελούντα.

Το τουριστικό σκάφος «ΕΥΡΩΠΗ», κατά την διαδικασία πρόσδεσής, προσέκρουσε στην προβλήτα του Λιμανιού της Ελούντας, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στο πρωραίο τμήμα του.

Όπως γράφει το cretalive, το πλοίο προσέδεσε και αποβίβασε με ασφάλεια τους 126 επιβάτες του, ενώ από την πρόσκρουση ευτυχώς δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ενώ δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

Από τη Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΕΥΡΩΠΗ», μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Σταλίδα: Δύο αδέλφια συγκρούστηκαν με τζετ σκι - Σοβαρά τραυματίστηκε ο ένας

Σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ηρακλείου ένας 18χρονος μετά από ατύχημα με το τζετ σκι που οδηγούσε.

Στο ΠΑΓΝΗ με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι νοσηλεύεται ένας 18χρονος μετά απο ατύχημα που είχε με το τζετ σκι που οδηγούσε στη θάλασσα της Σταλίδας.

Σύμφωνα με το cretalive, το ατύχημα σημειώθηκε όταν ο νεαρός, προφανώς μετά από ατυχή χειρισμό, συγκρούστηκε με άλλο τζετ σκι που οδηγούσε ο ανήλικος αδελφός του!

Στην παραλία επικράτησε πανικός. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο που μετέφερε τον 18χρονο αρχικά στο Ιατρικό Κέντρο Μαλίων, αλλά λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του, διεκομίσθη στο ΠΑΓΝΗ, όπου και νοσηλεύεται.

Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου.

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Πέθανε στο πλοίο ενώ ταξίδευε από Χανιά για Αθήνα

Δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ταξίδι για Πειραιά ο άτυχος 78χρονος

Ξεκίνησε από τα Χανιά για την Αθήνα αλλά δεν έφτασε ποτέ.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΛΥΡΟΣ» Ν. Χανίων 31, το οποίο κατέπλεε στο λιμάνι του Πειραιά προερχόμενο από τα Χανιά, για περιστατικό θανάτου 78χρονου επιβάτη.

O άτυχος ηλικιωμένος συνοδευόταν από οικείους του, οι οποίοι ειδοποίησαν υπαλλήλους του πλοίου για το απρόσμενο περιστατικό.

Ο γιατρός του πλοίου έσπευσε για τις  πρώτες βοήθειες όμως όπως διαπίστωσε ήταν ήδη αργά.

Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά, ο 78χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο «ΤΖΑΝΕΙΟ», όπου πιστοποιήθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο - Τρεις τραυματίες

Τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε στις 3 και μισή το μετά το μεσημέρι , στην παλαιά Εθνική Οδό Χανίων - Κισάμου στο ύψος του Πύργου Ψηλονέρου του Δήμου Πλατανιά .

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ένα μοτοποδήλατο στο οποίο επέβαιναν δύο νεαροί Βούλγαροι πέρασε στο αντίθετοι ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε μετωπικά με ένα ΙΧ . Οι δύο αλλοδαποί και ο Χανιώτης οδηγός του ΙΧ διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χανίων .

Τα τραύματα τους δεν εμπνέουν καμία ανησυχία , ενώ προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το τμήμα τροχαίας Χανίων .

Αγωνία στον αέρα - Αεροσκάφος δεν μπορούσε να προσγειωθεί στο Ηράκλειο

Λαχτάρησαν χτες οι επιβάτες ενός δικινητήριου αεροσκάφος που λόγω προβλήματος που παρουσιάστηκε δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. 

Το αεροσκάφος που είχε προορισμό το Ηράκλειο ξεκίνησε από την Αίγυπτο λόγω αδυναμίας έκτασης του ριναίου σκέλους προσγείωσης προσγειώθηκε τελικά επιτυχημένα μέσα σε ένα σύννεφο αφρού στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος.

Σύμφωνα με το defencenet.gr το αεροσκάφος επιχείρησε δύο φορές προσγείωση, μία στην Κρήτη και μία στο Βενιζέλος πριν προσγειωθεί με την τρίτη προσπάθεια (προερχόμενο από τον διάδρομο της Αίγινας) μέσα σε αφρό. Οι 5 επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους.

Ηράκλειο: Πέθανε πάνω στο τιμόνι

Ένας οδηγός ταξί άφησε τη τελευταία του πνοή πάνω στο τιμόνι, στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης, στο Ηράκλειο.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, όταν ο άτυχος άνδρας είχε μόλις εκτελέσει δρομολόγιο από αφήνοντας τους πελάτες στο χώρο του αεροδρομίου όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του prismanews.gr.

Ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του.

Άμεσα κινητοποιήθηκε το ΕΚΑΒ όμως όταν έφτασε στο σημείο ήταν ήδη αργά για τον άτυχο οδηγό που είχε αφήσει την τελευταία του πνοή. Σύμφωνα με συναδέλφους του οδηγού ταξί, οι διασώστες του ΕΚΑΒ προσπάθησαν για αρκετή ώρα να επαναφέρουν τον άνδρα στη ζωή χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν.

Η είδηση σκόρπισε θλίψη στην οικογένεια αλλά και στους συναδέλφους του καθώς όλοι μιλούσαν για έναν εξαίρετο και εργατικό άνθρωπο που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή.

Η σορός του μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Συναγερμός από φωτιά σε χωριό του Αποκόρωνα στα Χανιά


Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία από ειδοποίηση για φωτιά στο χωριό Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί σε... τουλάχιστον 4 διαφορετικά μέτωπα και σε απόσταση αναπνοής από το χωριό.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης, αποτελούμενες από 3 πυροσβεστικά οχήματα και 1 όχημα Ομάδας Εθελοντών του Αποκόρωνα δίνουν μάχη με το χρόνο και τις φλόγες για να κρατήσουν την φωτιά μακριά από σπίτια και περιουσίες.

flashnews.gr

Σητεία: Έκλεψαν το λάδι από... τα καντήλια της εκκλησίας


Το λάδι της εκκλησίας βρήκαν να κλέψουν τρεις Βούλγαροι που τελικά συνελήφθησαν αφού...ο Θεός αγαπά τον κλέφτη αλλά αγαπά και το νοικοκύρη!

Έτσι σύμφωνα και με το δελτίο της αστυνομίας, συνελήφθησαν στη Σητεία, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας 39, 32 και 39 ετών αντίστοιχα για κλοπή.

Ειδικότερα, σε έρευνα που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, είκοσι (20) λίτρα ελαιόλαδου.

Από την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας, προέκυψε ότι σε προγενέστερο χρόνο οι ανωτέρω από κοινού είχαν αφαιρέσει το ελαιόλαδο από Ιερό Ναό σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Σητείας.

Ελαιόλαδο αποδόθηκε στον εφημέριο του Ιερού Ναού.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας.
prismanews.gr

Λασίθι: Στα κρατητήρια 72χρονος γιατί αρνήθηκε...

'Ασχημο τέλος είχε το γλέντι για τον άνδρα που το οργάνωσε

Το δρόμο για τα κρατητήρια πήρε ένας 72χρονος για άσκοπους πυροβολισμούς που "έπεσαν" σε γλέντι που οργάνωσε το βράδυ της Τετάρτης στο Λασίθι.

Ο ηλικιωμένος άνδρας, σύμφωνα με το cretalive αρνήθηκε να "δώσει" εκείνους που έριξαν μπαλωθιές, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να του περάσουν χειροπέδες.

Οι αστυνομικοί μάζεψαν 46 κάλυκες από το χώρο της εκδήλωσης, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων!

Ο 72χρονος θα οδηγηθεί σήμερα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από τον Αστυνομικό Σταθμό Οροπεδίου Λασιθίου, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης.


Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ηράκλειο: Στην πυρά μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών!

Ηρωίνη, κοκαΐνη, χασίς, δενδρύλλια για χασίς και χάπια, έγιναν στάχτη σήμερα σε επιχείρηση καταστροφής τους από αστυνομικούς παρουσία εισαγγελέα, σε μυστικό χώρο.

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, καταστράφηκαν:

Ηρωίνη: 5 κιλά και 808,90 γραμμάρια
Κοκαΐνη : 2 κιλά και 413,44 γραμμάρια
Ακατέργαστο χασίς: 35 κιλά και 712,60 γραμμάρια
Κατεργασμένο χασίς: 23,34 γραμμάρια
Δενδρύλλια για χασίς: 1.229
Χάπια: 488

Μένει να καταστραφεί ακόμα μια πολύ μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα 220 κιλά χασίς που είχε κατασχεθεί στη Μεσσαρά, στις 15 Φεβρουαρίου. Η ποσότητα αυτή αναμένεται να καταστραφεί μετά από έκδοση βουλεύματος.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Απόπειρα αυτοκτονίας η πτώση της γυναίκας στο λιμάνι του Ηρακλείου;

Ανασύρθηκε από άνδρες του Λιμενικού Σώματος η 35χρονη γυναίκα, η οποία έπεσε στο λιμάνι του Ηρακλείου, στην Κρήτη. 

Η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της, ενώ μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του prismanews.gr η γυναίκα έπεσε στο νερό μπροστά σε πλήθος κόσμου ενώ όταν οι άνδρες του λιμενικού βούτηξαν για να την βγάλουν, εκείνη τους φώναζε πως δεν θέλει να βγει. Μάλιστα, αρχικά αρνήθηκε να μπει στο ασθενοφόρο.
Τελικά οι άνδρες του ΕΚΑΒ την έπεισαν να τους ακολουθήσει και έτσι εκείνη δέχθηκε να μπει και να διακομισθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Χειροπέδες σε 65χρονο για χρέη πάνω από 400 χιλιάδες ευρώ

Συνελήφθη στη Σητεία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας, ένας 65χρονος Λασιθιώτης για χρέη προς το Δημόσιο.

Το συνολικό ύψος των οφειλών του, ανέρχεται στο ποσό των 419.064,15 ευρώ.

Ο συλληφθείς  θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Λασιθίου

cretalive.gr

Μητέρα και γιος συνελήφθησαν με όπλα στα Χανιά


Με χειροπέδες οδηγήθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, μητέρα και γιος οι οποίοι...είχαν αδυναμία στα όπλα.

Όπως αποκαλύφτηκε ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση των ΤΑΕ Αποκορώνου στα σπίτια των δύο συλληφθέντων, σε περιοχές του πρώην Δήμου Ελ. Βενιζέλου, τα δύο μέλη της φαμίλιας έκρυβαν όπλα για όλα τα γούστα.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί των ΤΑΕ εντόπισαν και κατάσχεσαν:

Δύο κυνηγετικές καραμπίνες
Ένα εύχρηστο πιστόλι μαρκας Clock με δύο γεμιστήρες
309 φυσίγγια διαμετρήματος 9mm
1 εύχρηστο πολεμικό τουφέκι
1 εύχρηστο πιστόλι απομίμηση πυροβόλου όπλου (replica) με μια γεμιστήρα
1 απομίμηση πιστολιού διαμετρήματος 8mm (replica) με μια ακόμη γεμιστήρα

Tα μέλη της "οικογένειας Dalton" θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.
flashnews.gr

Χανιά: Ποια... λύση είχε βρει ένας Ρουμάνος για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση;

Ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης οδηγήθηκε με χειροπέδες σε αστυνομικό τμήμα - Εκεί άφησε άφωνους τους αστυνομικούς με τους ισχυρισμούς του...

Στη σύλληψη ενός 43χρονου άντρα ο οποίος προωθούσε στην πορνεία μια 36χρονη γυναίκα, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές των Χανίων, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Ο 43χρονος, Ρουμάνος στην καταγωγή, εκμεταλλευόμενος τη δινή οικονομική κατάσταση της 36χρονης συμπατριώτισσάς του, της έκλεινε "βίζιτες" και την υποχρέωνε να συνευρίσκεται ερωτικά με πελάτες, ενώ στη συνέχεια κρατούσε μέρος των χρημάτων.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 43χρονο, περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, σε καφενείο της πόλης των Χανίων και τον οδήγησαν με χειροπέδες στο Αστυνομικό Μέγαρο. Εκεί φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, πως είναι άνεργος και με αυτό τον τρόπο κέρδιζε χρήματα για να ζήσει τόσο ο ίδιος όσο και η 36χρονη. Εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης...

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Απόπειρα βιασμού της κατήγγειλε 21χρονη

Για απόπειρα βιασμού μιας 21χρονης Ολλανδής κατηγορείται ένας 35χρονος Ιρακινός, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στα Μάλια.

Σύμφωνα με την καταγγελία της κοπέλας, ο 35χρονος προσπάθησε να τη βιάσει, περίπου στις 05:00 το πρωί. Η 21χρονη του ξέφυγε και ενημέρωσε αμέσως την αστυνομία, άνδρες της οποίας τον συνέλαβαν λίγο αργότερα.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Κρήτη: Δις ισόβια και 20 χρόνια για τη δολοφονία και το βιασμό της 73χρονης

Το έγκλημα, είχε γίνει στον Σταυρωμένο της Δημοτικής Κοινότητας Αρκαδίου Ρεθύμνου, τον Ιανουάριο του 2012.


Όπως διαβάζουμε στο rethnea.gr δις ισόβια και είκοσι χρόνια στον κάθε ένα από τους κατηγορουμένους, επέβαλλε στον 23 χρονο Ρουμάνο και τον 28 χρονο Ρεθεμνιώτη το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανιών για την άγρια δολοφονία της 73χρονης Ελένης Πωλιουδάκη.

Το έγκλημα ήταν πρωτοφανούς αγριότητας,αφού προηγήθηκε του θανάτου της άτυχης γυναίκας, βάρβαρη σωματική κακοποίηση, ασφυκτική φίμωση, βιασμός και ληστεία...

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, οι δύο δράστες, ένας 23χρονος Ρουμάνος κι ένας 28χρονος Ρεθυμνιώτης, των οποίων η δίκη ξεκίνησε την Δευτέρα 6 Ιουνίου, κατηγορούντο από κοινού για: ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ληστεία με ιδιαίτερη άσκηση βίας και βιασμό.

Την άτυχη γυναίκα δολοφόνησαν οι δυο φίλοι τα ξημερώματα της 13ης Ιανουαρίου 2012 αφού μπήκαν στο σπίτι της παραβιάζοντας την μπαλκονόπορτα και γνωρίζοντας ότι κοιμόταν μόνη της, αφού ο σύζυγός της νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο.Ο θάνατος της 73χρονης ήταν φρικτός, σύμφωνα και με όσα είχε διαπιστώσει ο ιατροδικαστής. Μετά από βάναυση σωματική κακοποίηση, υπέκυψε από ασφυξία που προκλήθηκε από φίμωση.

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης και την σύλληψη των δραστών είχαν φτάσει, κατόπιν επίμονων ερευνών, οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου,περίπου δυο μήνες μετά το έγκλημα, στις 22 Μαρτίου 2012.

Αυτοί είναι οι «Ροζ Πάνθηρες» - ΦΩΤΟ

 
Στη δημοσιότητα τίθενται τα στοιχεία των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που συνελήφθησαν, οι οποίοι με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο δράσης διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές με τη λεία τους, συνολικά, να αγγίζει το 1,3 εκ. ευρώ.


Στη δημοσιότητα τίθενται τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των συλληφθέντων για συμμετοχή τους στο κύκλωμα των "Ροζ Πανθήρων", που χτυπούσαν όχι μόνο στην Κρήτη αλλά και σε όλη την Ελλάδα, με τη λεία τους, συνολικά, να αγγίζει το 1,3 εκ. ευρώ.







ΠΗΓΗ:cretalive.gr

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης: Έτσι πιάσαμε τους Ροζ Πάνθηρες


Ανακοίνωση αναφορικά με τη σύλληψη των δυο Σέρβων που ανήκουν στη θρυλική οργάνωση Ροζ Πάνθηρες που είχε ρημάξει κοσμηματοπωλεία στην Κρήτη αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη εξέδωσε... η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης. Οι δυο συλληφθέντες χτες βρέθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα όπου τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις ενώ αύριο αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του ανακριτή Ρεθύμνου προκειμένου να απολογηθούν.

Οι συλληφθέντες Σέρβοι 37 και 45 ετών, βρίσκονται στον εκτελεστικό πυρήνα της οργάνωσης ενώ εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα, στους Ευζώνους Κιλκίς, ενώ επιχειρούσαν να εξέλθουν από τη χώρα. Για τη σύλληψή τους είχαν εκδοθεί αναζητήσεις και υπήρξε στενή συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου με το Αστυνομικό Τμήμα Ευζώνων. Για την συμμετοχή τους στην ίδια οργάνωση έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα οχτώ (8) άτομα, μεταξύ των οποίων επτά υπήκοοι Σερβίας και ένας υπήκοος Κροατίας

Η σύσταση και συγκρότηση της συγκεκριμένης ομάδας από τα μέλη της, εντοπίζεται τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2012. Από τις αστυνομικές έρευνες έχουν εξιχνιαστεί, μέχρι στιγμής, οχτώ (8) περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών – διαρρήξεων σε κοσμηματοπωλεία, που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Κρήτης και της Κω.
Η αξία των κοσμημάτων και τιμαλφών που έχουν αφαιρέσει συνολικά οι δράστες, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό του 1.300.000 ευρώ περίπου. Ο τρόπος με τον οποίο δρούσαν τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης, έχει χαρακτηριστικά της μεθοδολογίας του γνωστού διεθνούς κυκλώματος Ροζ Πάνθηρες.

Η έρευνα

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συστηματικής, εμπεριστατωμένης και πολύμηνης αστυνομικής έρευνας, την οποία διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που διαθέτει συγκεκριμένη δομή και διαρκή δράση, ενώ οι ίδιο, στο πλαίσιο της έρευνας, τοποθετούνται στον εκτελεστικό πυρήνα – βραχίονα της οργάνωσης.

Για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση, η σύσταση και συγκρότηση της οποίας εντοπίζεται τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2012, έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα οχτώ (8) άτομα. Πρόκειται για επτά Σέρβους, ηλικίας 60, 26, 43, 29, 32, 37, 31 ετών και έναν 61χρονο Κροάτη, οι οποίοι αναζητούνται μέσω της Interpol, στο πλαίσιο της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας.

Από τη συνεχιζόμενη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου και έπειτα από κατάλληλη ανάλυση των επιμέρους χαρακτηριστικών, που αφορούν στη δόμηση, την οργάνωση και τη λειτουργία της ομάδας, αλλά και τον τρόπο δράσης των μελών της, ηγετικός ρόλος αποδίδεται στον 60χρονο υπήκοο Σερβίας και τον 61χρονο υπήκοο Κροατίας.

Ειδικότερα, τα μέλη της οργάνωσης με την ίδια ή διαφορετική κατά περίπτωση σύνθεση, προέβαιναν στην κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση διάπραξη περισσοτέρων κακουργηματικών πράξεων διακεκριμένες κλοπές, με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος, προσπορίζοντας για λογαριασμό της οργάνωσης υπέρογκα οικονομικά οφέλη.
Από τις αστυνομικές έρευνες έχουν εξιχνιαστεί, μέχρι στιγμής, οχτώ (8) περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών – διαρρήξεων σε κοσμηματοπωλεία, τα οποία βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Κρήτης και της Κω, με την αξία των αφαιρεθέντων κοσμημάτων και τιμαλφών να ανέρχεται συνολικά στο χρηματικό ποσό του 1.300.000 ευρώ περίπου.

Η δράση

Πιο αναλυτικά, ως προς τον τρόπο με τον οποίο δρούσε η συγκεκριμένη οργάνωση, προκύπτει ότι - κατά περίπτωση -, κάποια από τα μέλη της εισέρχονταν στη χώρα, με τουριστική visa (τρίμηνης διάρκειας), επιβαίνοντες συνήθως σε οχήματα ιδιοκτησίας τους με στοιχεία κυκλοφορίας της πατρίδας τους. Προορισμός τους ήταν, κυρίως περιοχές που εμφανίζουν έντονη τουριστική κίνηση, κατά τη θερινή περίοδο.

Επέλεγαν κυρίως κοσμηματοπωλεία και διέμεναν προσωρινά σε κοντινές περιοχές με αυτά, τα οποία είχαν εντοπίσει ότι είχαν πλημμελή μέτρα ασφάλειας. Αφού ενεργούσαν προσεκτική αυτοψία και κατόπτευαν το στόχο τους, κατέστρωναν το σχέδιό τους, το οποίο και πραγματοποιούσαν άμεσα.

Στη συνέχεια, μετά τη διάπραξη της κλοπής για να απομακρυνθούν από την περιοχή χρησιμοποιούσαν τουλάχιστον ένα όχημα, το οποίο ενοικίαζαν για μια και μόνο ημέρα με πλαστά στοιχεία ταυτότητας και οδήγησης και ένα ακόμη όχημα ιδιοκτησίας τους, και μετέφεραν τα κοσμήματα σε ασφαλή μέρη των περιοχών της προσωρινής διαμονής τους.
Τα συγκεκριμένα μέλη της οργάνωσης φρόντιζαν για την άμεση αποχώρησή τους από τη χώρα, την επόμενη κιόλας ημέρα διάπραξης της κάθε κλοπής, με όχημα το οποίο κατείχαν νόμιμα για να μην κινούν τις υποψίες, μέσα στο οποίο είχαν τοποθετήσει τα αφαιρεθέντα κοσμήματα, με τελικό προορισμό τη Σερβία.

Οι ληστείες

Από την έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου και τα Αστυνομικά Τμήματα Νέας Κυδωνίας Χανίων και Χερσονήσου, καθώς και το Γραφείο Συλλογής Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης, ενεργώντας με ίδια ή διαφορετική κατά περίπτωση σύνθεση, συμμετείχαν στη διάπραξη των παρακάτω διακεκριμένων κλοπών :
Την 20.05.2012 το πρωί, σε κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται εντός ξενοδοχείου στον Πηγιανό Κάμπο Ρεθύμνου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, φορώντας καπέλα τύπου τζόκεϊ και εκμεταλλευόμενοι την σύγχυση από την ύπαρξη μεγάλου αριθμού επισκεπτών στο χώρο της υποδοχής (reception) αλλά και την έλλειψη κλειστού κυκλώματος καταγραφής και συναγερμού, παραβίασαν τη θύρα εισόδου του κοσμηματοπωλείου και αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα συνολικής αξίας 500.000 ευρώ περίπου.

Την 17.06.2012 νωρίς το πρωί, σε κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται εντός ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην περιοχή Σκαλέτα Ρεθύμνου. Με τη χρήση ειδικού αφρού (πολυουρεθάνης) απενεργοποίησαν το σύστημα συναγερμού του κοσμηματοπωλείου και αφού παραβίασαν τη θύρα του καταστήματος σπάζοντας την κλειδαριά, αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα συνολικής αξίας τουλάχιστον 100.000 ευρώ.

Την 30.06/01.07.2012 βραδινές ώρες, σε κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται μέσα σε ξενοδοχείο στο Μαστιχάρι Κω Δωδεκανήσου. Από το συγκεκριμένο χρυσοχοείο, αφού εισήλθαν εντός σπάζοντας την κλειδαριά της γυάλινης εισόδου, αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 150.000 ευρώ περίπου.

Την 03.09.2012 τα ξημερώματα, σε κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται εντός ξενοδοχείου στο Μάλεμε Χανίων. Και σε αυτή την περίπτωση, αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο, εισήλθαν στο εσωτερικό και αφαίρεσαν από τις προθήκες του καταστήματος κοσμήματα συνολικής αξίας 100.000 ευρώ περίπου.

Την 18/19.10.2012 βραδινές ώρες, σε κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται εντός ξενοδοχειακής μονάδας στο Γεράνι Πλατανιά Χανίων. Εκμεταλλευόμενοι τη μη λειτουργία του καταστήματος, εισήλθαν μέσα σε αυτό παραβιάζοντας την κεντρική του είσοδο και αφαίρεσαν από τις προθήκες του, κοσμήματα – τιμαλφή συνολικής αξίας 85.100 ευρώ περίπου.

Την 26.04.2013 νωρίς το πρωί, σε κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται στην περιοχή Λιμένα Χερσονήσου. Κόβοντας την αλυσίδα με την οποία ήταν ασφαλισμένο το μεταλλικό ρολό της εισόδου του χρυσοχοείου, το σήκωσαν και αφού έσπασαν τη γυάλινη πόρτα του καταστήματος, μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 150.000 ευρώ περίπου.

Την 09/10.05.2013 βραδινές ώρες, σε κοσμηματοπωλείο στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου. Στη συγκεκριμένη διάρρηξη, αφού έσπασαν την κλειδαριά της κεντρικής εισόδου του καταστήματος, μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν από τις προθήκες κοσμήματα συνολικής αξίας 13.163 ευρώ.

Την 20.05.2013 νωρίς το πρωί, σε κοσμηματοπωλείο στην Ελούντα Λασιθίου. Αφού παραβίασαν το μεταλλικό ρολό της κεντρικής εισόδου του καταστήματος εισήλθαν εντός και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 201.622 ευρώ.

Στο Ρέθυμνο


Οι δύο συλληφθέντες προχθές (23.06.2013) το βράδυ, μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στην Κρήτη και στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, προκειμένου να προσαχθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου. Στην κατοχή τους, αλλά και στο όχημα που επέβαιναν, το οποίο και κατασχέθηκε, ύστερα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος όγκος δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Σημειώνεται ότι ο τρόπος δράσης της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης έχει χαρακτηριστικά και παραπέμπει στη μεθοδολογία του διεθνούς κυκλώματος με την κωδική ονομασία Ροζ Πάνθηρες. Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των δραστών και σε ανάλογες εγκληματικές πράξεις σε όλη την επικράτεια. Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται και διεξάγονται στο επίπεδο της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας (Interpol), για να εντοπιστούν και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης και να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δράσης.
prismanews.gr

Στον εισαγγελέα Ρεθύμνου δύο φερόμενα μέλη της οργάνωσης «Ροζ Πάνθηρες»

Στον εισαγγελέα Ρεθύμνου οδηγήθηκαν οι δύο Σέρβοι που συνελήφθησαν την Παρασκευή στους Ευζώνους κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε σπείρα διαρρηκτών κοσμηματοπωλείων. 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η δράση της σπείρας έχει χαρακτηριστικά και παραπέμπει στη μεθοδολογία του διεθνούς κυκλώματος με την κωδική ονομασία «Ροζ Πάνθηρες».

Οι δύο Σέρβοι , ηλικίας 37 και 45 ετών, συνελήφθησαν στο Μεθοριακό Σταθμό Ευζώνων Κιλκίς, ύστερα από σχετική έκδοση αναζητήσεων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ προσπαθούσαν να εξέλθουν από τη χώρα.

Για συμμετοχή στην ίδια εγκληματική οργάνωση έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων επτά Σέβροι και ένας Κροάτης, που αναζητούνται μέσω της Interpol.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί οκτώ περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών – διαρρήξεων σε κοσμηματοπωλεία στην Κρήτη και την Κω.

Η συνολική αξία των κοσμημάτων και τιμαλφών που είχαν αφαιρέσει, ανέρχεται σε περίπου 1.300.000 ευρώ.
Οι δύο συλληφθέντες μεταφέρθηκαν το βράδυ της Κυριακής αεροπορικώς στην Κρήτη και στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, προκειμένου να προσαχθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου.
Enhanced by Zemanta

20 συλλήψεις και 245 βεβαιώσεις παραβάσεων σε μια μέρα, στο Νομό Ρεθύμνου


Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων και δράσεων αλλά και εφαρμογής ειδικών σχεδίων για την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών - παραβατικών πράξεων διενεργήθηκαν την Κυριακή αστυνομικοί έλεγχοι σε...διάφορες περιοχές του Νομού Ρεθύμνου, κατά τους οποίους, όπως ανακοινώθηκε:

Διατέθηκαν 31 αστυνομικοί και 15 οχήματα, ενώ ελέγχθηκαν συνολικά 295 οχήματα ενώ προσήχθησαν 27 άτομα.

Στα αποτελέσματα της εξόρμησης περιλαμβάνονται η βεβαίωση 245 παραβάσεων και η σύλληψη 20 ατόμων, που αφορούν παραβάσεις κυρίως σε θέματα κατοχής ναρκωτικών ουσιών, παραβάσεις περί προστασίας ανηλίκων, υγειονομικού κανονισμού, Κ.Ο.Κ και άλλα αδικήματα

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι αστυνομικοί αυτοί έλεγχοι αποσκοπούν στην διενέργεια συστηματικών ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία σε ολόκληρο τον Νομό, αλλά και την αποτελεσματικότερη ανταπόκριση προς όφελος του πολίτη.
cretalive.gr

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Ήθελε να κάνει στα Μάταλα δουλειές με... φούντες!


Καλά εφοδιασμένος αποδείχτηκε ο 25χρονoς νεαρός που όπως έγραψε το prismanews.gr συνελήφθη προχτές φορτωμένος με κάνναβη στα Μάταλα στο περιθώριο του φεστιβάλ που αναβιώνει τη χρυσή εποχή των παιδιών των λουλουδιών. 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, πραγματοποιήθηκε, έρευνα στο σπίτι του 25χρονου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πέντε (5) αυτοσχέδιες συσκευασίες, περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού καθαρού βάρους <247>,

Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με εμφανή υπολείμματα κάνναβης,
Διάφορα πλαστικά δοχεία με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης.

Προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
prismanews.gr

Κρήτη: Οι νοικοκύρηδες γλεντούσαν και οι δράστες "αλώνιζαν" στα σπίτια τους!

Οι δράστες λειτούργησαν ανενόχλητοι καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι της Επισκοπής και του Σγουροκεφαλίου βρίσκονταν σε γάμο και γλέντι, αντίστοιχα.

Ανησυχητικά είναι τα σημάδια σε γειτονικά χωριά του δήμου Χερσονήσου, όπου σημειώθηκαν μέσα σε μια νύχτα ένας εμπρησμός και μια διάρρηξη.

Οι δράστες, πάντως, και στις δύο περιπτώσεις εκμεταλλεύτηκαν κοινωνικές εκδηλώσεις, στις οποίες βρισκόταν ο περισσότερος κόσμος.

Έτσι, την ώρα που οι κάτοικοι του Σγουροκεφαλίου γλεντούσαν, άγνωστοι έβαζαν φωτιά σε πολυτελές τζιπ. Σύμφωνα με αναγνώστη του Cretalive, γείτονας είδε την πυρκαγιά και ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη του οχήματος. Η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε άλλα αυτοκίνητα ή σε σπίτια.

Ωστόσο η βραδιά είχε ... κι άλλο έγκλημα, καθώς στην Επισκοπή γινόταν γάμος, κάτι που άφησε ... πεδίο ελεύθερο σε διαρρήκτες να μπουν σε σπίτι οικογένειας που απουσίαζε. Οι δράστες μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο και έκλεψαν χρυσαφικά αξίας 2.000 ευρώ.

Άγριο ξύλο στη Γιορτή Κερασιού στο Ηράκλειο

Με αίμα βάφτηκε η Γιορτή Κερασιού στο Σάρχο Ηρακλείου το Σάββατο (22/06), με τον χώρο που πραγματοποιούνταν να μετατρέπεται κυριολεκτικά σε ρινγκ.

Όλα άρχισαν όταν σε μια παρέα, που μέχρι εκείνη τη στιγμή απολάμβανε τη γιορτή, έφτασε ο λογαριασμός. Στη θέα του ποσού αντέδρασαν, καθώς θεώρησαν ότι ήταν "φουσκωμένο" και αρνήθηκαν να πληρώσουν. Ένας νεαρός, που εκτελούσε χρέη σερβιτόρου τους ζήτησε στα χρήματα αλλά αντί για γι' αυτά εισέπραξε...μπουνιές.

Ο πατέρας του νεαρού, όταν αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, άρχισε να κυνηγάει μαζί με άλλα άτομα τον άνδρα που είχε ξυλοφορτώσει τον γιο του και όταν μετά από λίγο τον έπιασαν, τον "πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα".

Επακόλουθο ήταν οι δύο πλευρές να καταλήξουν στο αστυνομικό τμήμα, με τους γονείς του "δυσαρεστημένου πελάτη" να καταθέτουν μήνυση κατά του πατέρα και των φίλων του "σερβιτόρου". Να σημειωθεί ότι οι δύο οικογένειες έχουν συγγενική σχέση...

Πληροφορίες από cretalive.gr

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Στοπ στο παραθαλάσσιο μασάζ για 41χρονη Κινέζα


Για παροχή υπηρεσιών χωρίς άδεια, συνελήφθη μια 41χρονη Κινέζα η οποία έκανε μασάζ σε λουόμενους παραλίας του Ηρακλείου.

Η Κινέζα συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Ηρακλείου, κατηγορούμενη για παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων αφού κατελήφθη σε παραλία να προσφέρει αισθητικές υπηρεσίες (μασάζ) σε λουόμενους, έναντι χρηματικής αμοιβής, στερούμενη σχετικής άδειας από την αρμόδια αρχή και βιβλιαρίου υγείας.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Ηρακλείου.


flashnews.gr

Φοβερό τροχαίο στον Καρτερό με πέντε τραυματίες - Ανάμεσα τους και μικρό παιδί


Πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίς απόψε το βράδυ στον Καρτερό όταν αγροτικό όχημα συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ΙΧ αυτοκίνητο. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο ατύχημα εμπλέκονται 5 άτομα μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη αλλά και ένα παιδί του οποίου η ηλικία δεν έχει γίνει γνωστή.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και αμέσως οι διασώστες άρχισαν να κάνουν μαλάξεις και τεχνητές αναπνοές στη γυναίκα που φαίνεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά. Οι υπόλοιποι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο ενώ δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους όπως και για την κατάσταση του παιδιού.
prismanews.gr

Ιεράπετρα: Πυρκαγιά σε σκάφος με παράνομους μετανάστες- Οκτώ στο νοσοκομείο

Οκτώ παράνομοι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου με εγκαύματα, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν, 12 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας, στα ανοιχτά του Κερατόκαμπου Βιάνου.

Από τα οκτώ άτομα τα έξι έχουν παραμείνει για νοσηλεία, ενώ τα άλλα δύο πήραν εξιτήριο.

Η περιπέτεια των μεταναστών ξεκίνησε χθες το βράδυ όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, εκδηλώθηκε φωτιά στο μηχανοστάσιο του σκάφους που επέβαιναν, και το οποίο έπλεε χωρίς φώτα.

Άμεσα έριξαν φωτοβολίδες, ενώ την ίδια ώρα οι φλόγες ήταν ορατές από την ακτή. Κινητοποιήθηκαν οι λιμενικές Αρχές και αλιευτικά της περιοχής που έσπευσαν στο σημείο και περισυνέλεξαν τους μετανάστες, πολλοί από τους οποίους είχαν πέσει στη θάλασσα για να σωθούν.

Στο σκάφος επέβαιναν 23 άτομα, 20 άνδρες και τρεις γυναίκες, που μεταφέρθηκαν στον λιμενικό σταθμό στο Καστρί, και οκτώ από αυτούς χρειάστηκε να διακομισθούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Το σκάφος, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, είχε ξεκινήσει από την Αίγυπτο με προορισμό την Ελλάδα, με επιβάτες Αιγύπτιους, Σομαλούς και Σύρους.

Κρήτη: Έκλεψε κοσμήματα αξίας αλλά οι αστυνομικοί του φόρεσαν "βραχιολάκια"


Δεν πρόλαβε να χαρεί τα κοσμήματα που έκλεψε από ηλικιωμένη στο Ηράκλειο καθώς αστυνομικοί τον εκαναν "τσακωτό" και...
του φόρεσαν ωραιότατα "βραχιολάκια".

Ο λόγος για έναν 30χρονο ο οποιος συνελήφθη το πρωί, στον Άγιο Βασίλειο Βιάννου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βιάννου.

Ο 30χρονος αφαίρεσε από το σπίτι 77χρονης, κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας 2.000 ευρώ.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου Ηρακλείου.

flashnews.gr

Χανιά: Σταμάτησαν για έλεγχο Βούλγαρο και τράβηξε μαχαίρι!


Ιδιαίτερα θρασύς αποδείχτηκε ένας 28χρονος Βούλγαρος, ο οποίος δεν δίστασε να τραβήξει μαχαίρι σε αστυνομικους της ομάδας ΔΙΑΣ στα Χανιά όταν εκείνοι τον σταμάτησαν για έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, κάτοικοι στο κέντρο της πόλης ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές ότι ένα άτομο κινείται ύποπτα στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη, και περιεργαζόταν σπίτια και αυτοκίνητα, πιθανότατα σχεδιάζοντας κλοπή.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, που εντόπισαν τον 28χρονο από τη Βουλγαρία και τον σταμάτησαν για έλεγχο.

Τότε εκείνος άρχισε να κλωτσάει τους αστυνομικούς ενώ σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ξεφύγει τράβηξε ένα μαχαίρι 30 περίπου εκατοστών.

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον μαινόμενο Βούλγαρο, του αφαίρεσαν το μαχαίρι από τα χέρια και του φόρεσαν χειροπέδες.

Ο 28χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα για αντίσταση κατά της αρχής και για παράνομη οπλοφορία.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Ηράκλειο: "Γάζωσαν" γουναράδικο με καλάσνικοφ!

Χωρίς τέλος μοιάζει ο "πόλεμος" που εξακολουθεί να μαίνεται στην Κρήτη, με φόντο... το εμπόριο γούνας!

Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε, χθες, επίθεση με καλάσνικoφ εναντίον καταστήματος εμπορίας γούνας στην περιοχή της Ανάληψης Χερσονήσου, πράξη που επιβεβαιώνει τον «πόλεμο» που χρόνια τώρα έχει ξεκινήσει εναντίον ομοειδών επιχειρήσεων της περιοχής με ανάλογα χτυπήματα.

Όπως γράφει το cretalive, το γουναράδικο που ανήκει σε δύο αδέρφια από πόλη της βορείου Ελλάδος έγινε «κόσκινο» από τις σφαίρες του καλάσνικοφ που έπληξαν την τζαμαρία και καρφώθηκαν στον τοίχο και άλλα σημεία της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πατρίς", το κατάστημα την ώρα των πυροβολισμών, γύρω στις 3.10 π.μ. ήταν κλειστό. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κατάστημα υπάρχει μια εσωτερική κάμερα, η οποία όμως δε «βλέπει» στο δρόμο, ενώ η κάμερα από άλλο γειτονικό κατάστημα δεν κατέγραφε.

Το συγκεκριμένο γουναράδικο λειτουργεί τα τελευταία τρία χρόνια και οι ιδιοκτήτες του φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς ότι δε γνωρίζουν ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από τους πυροβολισμούς και πως εκείνοι ούτε δέχτηκαν καμία απειλή, αλλά ούτε έχουν διαφορεές με κανένα ώστε να μπορέσουν να δικαιολογήσουν μια τέτοια πράξη.

Ηράκλειο: Σφήνωσε... η δεξαμενή στη γέφυρα!


Κυκλοφοριακό κομφούζιο, λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι, κάτω από τη γέφυρα στον κόμβο Παπαναστασίου, στο Ηράκλειο, από... λάθος υπολογισμό!

Νταλίκα που μετέφερε δεξαμενή, κινούμενη επί της Εθνικής Οδού Αγίου Νικολάου - Ηρακλείου επιχείρησε να περάσει κάτω από τη γέφυρα στον κόμβο Παπαναστασίου, ωστόσο ο οδηγός δεν υπολόγισε σωστά τις διαστάσεις της συρόμενης δεξαμενής, με αποτέλεσμα ... να σφηνώσει κάτω από τη γέφυρα!

Αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες να απομακρυνθεί η δεξαμενή, ώστε να απελευθερωθεί το οδόστρωμα, ενώ αστυνομικός της τροχαίας ρυθμίζει την κυκλοφορία.
cretalive.gr

Ηράκλειο: 25χρονος έπεσε στο... κενό από τον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας

Πρόκειται για έναν 25χρονο άνδρα ο οποίος κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε από το δεύτερο όροφο οικίας στην περιοχή του Πόρου - Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ σε συναγερμό για τη διάσωση του νεαρού

«Βουτιά» στο κενό από το δεύτερο όροφο πολυκατοικίας έκανε ένας άντρας στο Ηράκλειο ο οποίος μεταφέρθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για έναν άντρα 25 ετών περίπου, ο οποίος κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε από το δεύτερο όροφο οικίας στην περιοχή του Πόρου σε ακάλυπτο χώρο.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η αστυνομία, ενώ κλήθηκε και η Πυροσβεστική για την ανάσυρση του νεαρού από το σημείο που είχε πέσει και είχε εγκλωβιστεί.

Πυροσβέστες της 3ης ΕΜΑΚ και του 1ου Πυροσβεστικού σταθμού απεγκλώβισαν τον 25χρονο και στη συνέχεια με το ΕΚΑΒ διεκομίσθη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο νεαρός φέρει μόνο ορθοπεδικά τραύματα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες του συμβάντος και η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

flashnews.gr

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Κατασχέθηκαν "φρουτάκια" - Συνελήφθη υπάλληλος καταστήματος


Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου ένας 63χρονος υπάλληλος καταστήματος το οποίο... σέρβιρε μεταξύ άλλων και "φρουτάκια".

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων τυχερών παιγνίων, διενεργήθηκε έλεγχος από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας 26χρονης.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι ο 63χρονος ως υπεύθυνος του καταστήματος είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία, τρία ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα, τα οποία ήταν σε κατάσταση αναμονής, πρόσφορα προς άμεση χρήση από πελάτες του καταστήματος, με λογισμικό πρόγραμμα του τυχερού παιγνίου «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ» και κατασχέθηκαν.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου με τις κατηγορίες για παραβάσεις νομοθεσίας περί παιγνίων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών.
flashnews.gr

Συνελήφθη "πειρατής" στο αεροδρόμιο Ηρακλείου


Ένας ακόμη "πειρατής ταξιτζής" συνελήφθη σε αεροδρόμιο της Κρήτης και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Πρόκειται για έναν 57χρονο Έλληνα, ο οποίος συνελήφθη απο αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου έξω απο το αεροδρόμιο, την ώρα που οδηγούσε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, μεταφέροντας τουρίστες απο τους οποίους είχε πάρει χρήματα.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

flashnews.gr

Τρεις ένοχοι για τον θάνατο της Μ. Βουλγαρίδη

Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία, ολοκληρώθηκε, λίγο πριν από τις 05.00 τα ξημερώματα, η δίκη για το θάνατο της άτυχης εγκύου Μαρίας Βουλγαρίδη, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, πριν από τέσσερα χρόνια.

Το δικαστήριο συμφώνησε με την πρόταση του Εισαγγελέα κα Γαλήνα κι έκρινε ένοχους, για ανθρωποκτονία από αμέλεια, τους τρεις γιατρούς: τον τότε αναπληρωτή διευθυντής της Μαιευτικής κλινικής, την τότε ειδικευόμενη γιατρό που βρισκόταν σε εφημερία ετοιμότητας, καθώς και τον ένα από τους δύο, τότε, ειδικευόμενους γιατρούς. Ο τότε αναπληρωτής διευθυντής εκτός από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κρίθηκε ένοχος και για παράβαση καθήκοντος.

Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι, σύμφωνα και με την πρόταση του Εισαγγελέα.

Στον τότε αναπληρωτή διευθυντή της κλινικής επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών, στη γιατρό που βρισκόταν σε εφημερία ετοιμότητας ποινή φυλάκισης δύο ετών και στον, τότε, ειδικευόμενο γιατρό ποινή φυλάκισης ενός έτους. Οι τρεις γιατροί πρόκειται να ασκήσουν έφεση.

Πηγή: cretalive.gr

Χειροπέδες σε πασίγνωστο Ηρακλειώτη επιχειρηματία - Τον έπνιξαν τα χρέη


Τα χρέη έπνιξαν γνωστό Ηρακλειώτη επιχειρηματία που συνελήφθη χτες από την αστυνομία για υπέρογκες οφειλές στο ελληνικό δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το χρέος του γνωστού επιχειρηματία ξεπερνά τις 200.000 ευρώ ενώ ο ίδιος αδυνατούσε να καλύψει τις οφειλές του. Η είδηση σκόρπισε προβληματισμό στον επιχειρηματικό κόσμο του Ηρακλείου με την τοπική αγορά να ταλανίζεται από την έλλειψη ρευστότητας και τους αρκετούς Ηρακλειώτες επιχειρηματίες να βρίσκονται στην ίδια δεινή θέση.
prismanews.gr

14 συλλήψεις πάνω στην πράσινη τσόχα για πόκα!


Μεταμεσονύκτια ήταν η σύλληψη στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), του ιδιοκτήτη - καφενείου - χαρτοπαικτικής λέσχης και δεκατριών πελατών του καταστήματος, ηλικίας από 21 έως 52 ετών, για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια.
Ο 46χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, άφησε τους πελάτες του να παίζουν πόκα, στην Αμερικάνικη και απαγορευμένη παραλλαγή του «TEXAS HOLDEM POKER» με χρήματα και χαρτοπαικτικές μάρκες διαφόρων χρωματισμών οι οποίες αντιστοιχούσαν σε διάφορα χρηματικά ποσά.

Κατασχέθηκαν συνολικά:

• Εννιακόσιες εξήντα πέντε (965) χαρτοπαικτικές μάρκες διαφόρων χρωματισμών, οι οποίες αντιστοιχούσαν, στο χρηματικό ποσό των έντεκα (11.000) ευρώ περίπου,
• Το χρηματικό ποσό των εξακοσίων πέντε (605) ευρώ, προερχόμενο από τη διενέργεια των παράνομων τυχερών παιγνίων,
• Δέκα τέσσερα (14) κυτία με τραπουλόχαρτα,
• Τρία (3) ζεύγη ζάρια και
• Ένα (1) βιβλίο σημειώσεων, όπου αναγράφονταν, η είσπραξη του καταστήματος ανά ημέρα, ποσά τα οποία παρέμεναν αδασμολόγητα καθ’ όσον αποκρύπτονταν από την επίσημη είσπραξη.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

cretalive.gr

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Η τελευταία βουτιά για 32χρονο...


Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, χθες το βράδυ από τη παραλία στις Γούβες Ηρακλείου, ένας 32χρονος τουρίστας. 

Ο άτυχος άνδρας διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ» Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία- νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.


cretalive.gr

Δύο συλλήψεις σε καταστήματα με "μαϊμούδες" στην Χερσόνησο


Γεμάτα με "μαϊμού" είδη ένδυσης και αξεσουάρ, ήταν δύο καταστήματα στην Χερσόνησο Ηρακλείου, οι ιδιοκτήτες των οποίων συνελήφθησαν.

Συγκεκριμένα, στην διάρκεια ελέγχων από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, συνελήφθη ένας 47χρονος Ηρακλειώτης υπεύθυνος καταστήματος εμπορίας ειδών ένδυσης – αξεσουάρ και ένας 41χρονος Ηρακλειώτης , ιδιοκτήτης καταστήματος τουριστικών ειδών για πλαστογραφία και παράβαση του Ν. περί σημάτων.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, σε έλεγχο στα ανωτέρω καταστήματα, διαπιστώθηκαν ότι διέθεταν προς πώληση συνολικά 1.162 προϊόντα (είδη ένδυσης – υπόδησης, αξεσουάρ, ρολόγια και πορτοφόλια) τα οποία ήταν απομίμηση διαφόρων επώνυμων εταιρειών.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.



flashnews.gr

Σοβαρός τραυματισμός τουρίστριας στο Ηράκλειο

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε η γυναίκα παραμένουν αδιευκρίνιστες 


Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου μεταφέρθηκε μια τουρίστρια που εντοπίστηκε σοβαρά τραυματισμένη κοντά στο Πετροκεφάλι του Δήμου Φαιστού από περαστικούς.

Άμεσα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που έσπευσε να τη μεταφέρει στο Κέντρο υγείας Μοιρών, ωστόσο λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων της, αφού διασωληνώθηκε μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε η γυναίκα παραμένουν αδιευκρίνιστες, ενώ δεν αποκλείεται να είναι και θύμα τροχαίου με εγκατάλειψη.

Πηγή cretalive.gr

Παρέλαβε από μεταφορική στα Χανιά 500 πακέτα λαθραίων τσιγάρων


Ακόμη και με ...μεταφορικές εταιρείες προσπαθούν κάποιοι να προωθούν τα λαθραία τσιγάρα ανα την Ελλάδα, όπως...αποκάλυψε η σύλληψη ενός Πακιστανού στα Χανιά.

Συγκεκριμένα, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, συνέλαβαν έναν 35χρονο Πακιστανό, ο οποίος είχε παραλάβει απο μεταφορική εταιρεία ένα χαρτοκιβώτιο το οποίο εστάλη απο την Αθήνα και περιείχε 500 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ταινία φόρου κατανάλωσης.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες τα πακέτα των τσιγάρων επρόκειτο να πωληθούν στα Χανιά στην τιμή του ενός ευρώ το καθένα.

Ο 35χρονος διέμενε παράνομα στην Ελλάδα, δεν έχει καθόλου ταξιδιωτικά έγγραφα, και θα απελαθεί απο την χώρα.


flashnews.gr

Κηπούπολη Ηρακλείου: Βρέθηκε νεκρός 50χρονος επιχειρηματίας

Νεκρός βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης, στο σπίτι του στην Κηπούπολη Ηρακλείου, από την οικογένειά του, ο 50χρονος επιχειρηματίας του Ηρακλείου, με καταγωγή από τις Αρχάνες Χάρης Καλαθάκης.

Ο άτυχος άνδρας ήταν γνωστός, λόγω της έντονης επιχειρηματικής δράσης που είχε αναπτύξει, στο χώρο της ομορφιάς, ως ιδιοκτήτης της εταιρείας Creta Natura, κατατάσσοντάς τον στους επιτυχημένους της Κρήτης.

Ο 50χρονος, ο οποίος ήταν ένας ευαίσθητος άνθρωπος, γεγονός που τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό σε φίλους και συνεργάτες, φέρεται να αντιμετώπιζε προβλήματα το τελευταίο διάστημα, αλλά όχι οικονομικής φύσεως.

Ηταν διαζευγμένος και δεν είχε παιδιά. Φως στα αίτια θανάτου του θα ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή.

Πηγή: cretalive.gr

Χανιά: Σε άλλο φαράγγι τους έψαχναν, σε άλλο ήταν οι τουρίστες

Τους αναζητούσαν στο φαράγγι Αγ. Ειρήνης και αυτοί είχαν πάει στον Γκίγκιλο


Άνευ ουσιαστικού λόγου κινητοποιήθηκαν τα ξημερώματα δεκάδες άνθρωποι - μέλη των ομάδων διάσωσης των Χανίων - αναζητώντας ένα νεαρό ζευγάρι Τσέχων, το οποίο επέδειξε μια... εξοργιστική ανευθυνότητα.

Περίπου στις 11 το πρωί, το ζευγάρι των Τσέχων, τα ίχνη του οποίου είχαν εξαφανιστεί και αναζητούναν απο ομάδες διάσωσης στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης, επικοινώνησε με το κατάλυμα στο οποίο διέμενε και ανέφερε πως είναι καλά στην υγεία του και πως βρίσκεται στην περιοχή του Γκίγκιλου.

«Μην ανησυχείτε, είμαστε καλά στην υγεία μας και βρισκόμαστε στον Γκίγκιλο» είπε σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη σπιτονοικοκυρά του.

Η εξέλιξη αυτή αλλάζει τη μεγάλη επιχείρηση που ήταν σε εξέλιξη απο τα ξημερώματα για τον εντοπισμό των δύο 25χρονων Τσέχων.

 flashnews.gr

Αγνοούνται δύο τουρίστες στην Κρήτη

Έρευνες της αστυνομίας στα νότια των Χανίων, για τον εντοπισμό ζεύγους Τσέχων τουριστών, η τύχη των οποίων αγνοείται από το απόγευμα της Τετάρτης.

Το ζευγάρι ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης από το χωριό Επανοχώρι, όπου διέμενε σε κατάλυμα, για να διασχίσει το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης και να φθάσει στη Σούγια. Ωστόσο, απ΄ ό,τι φαίνεται, έχασε τον προσανατολισμό του. Μέσω κινητού τηλεφώνου το ζευγάρι επικοινώνησε με συγγενικό του πρόσωπο στην Τσεχία που με την σειρά του λίγο μετά τα μεσάνυκτα ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη του καταλύματος.

Άμεσα ενημερώθηκαν και οι Αρχές, αλλά η επιχείρηση εντοπισμού τους ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Πέμπτης, στην ευρύτερη περιοχή. Στις έρευνες συμμετέχει κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και εθελοντών κατοίκων της περιοχής.

Οι έρευνες επικεντρώνονται μέσα στο φαράγγι, ωστόσο εξετάζεται και πληροφορία σύμφωνα με την οποία το ζευγάρι χρησιμοποίησε ΙΧ αυτοκίνητο για να μετακινηθεί.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...